Harald Hasselbach (56), enige Nederlandse Super Bowl-winnaar, overleden

Harald Hasselbach (56), de enige Nederlandse Super Bowl-winnaar, is op tragische wijze overleden. Hasselbach was een voormalig profvoetballer die gedurende zijn carrière bij verschillende teams in de NFL speelde.

Hasselbach begon zijn carrière bij de Green Bay Packers in 1995. Na twee seizoenen verhuisde hij naar de Denver Broncos, waar hij in 1997 deel uitmaakte van het team dat de Super Bowl won. Na de Super Bowl-overwinning verhuisde Hasselbach naar de Oakland Raiders, waar hij twee seizoenen speelde voordat hij in 2000 met pensioen ging.

Hoewel Hasselbach een succesvolle carrière had, was hij ook bekend om zijn strijd tegen drugsverslaving. In 2002 werd hij veroordeeld voor het bezit van drugs en moest hij een gevangenisstraf van twee jaar uitzitten. Na zijn vrijlating bleef Hasselbach actief in de strijd tegen drugsverslaving en gaf hij lezingen over het onderwerp.

Hasselbachs familie heeft bevestigd dat hij op tragische wijze is overleden. De exacte oorzaak van zijn dood is nog niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat hij veel mensen heeft achtergelaten die hem zullen missen. Hasselbach was een legende in de NFL en zal altijd herinnerd worden als de enige Nederlandse Super Bowl-winnaar.