Handbalsters verdrietig na uitschakeling op 'zeer goed' WK: 'Het liefst wil je nu naar huis'

Handbalsters verdrietig na uitschakeling op ‘zeer goed’ WK: ‘Het liefst wil je nu naar huis’

De Nederlandse handbalsters hebben een zeer teleurstellende uitschakeling op het WK in Japan ervaren. Na een goede start in de groepsfase, waarin ze als tweede eindigden, verloren ze in de kwartfinale met 24-22 van Zweden. De spelers waren na afloop duidelijk verdrietig en teleurgesteld.

“Het liefst wil je nu naar huis”, zei bondscoach Helle Thomsen na de wedstrijd. “We hadden de kwartfinale moeten winnen, maar dat is helaas niet gelukt. We hebben een goed WK gespeeld, maar helaas niet goed genoeg om door te gaan naar de halve finale.”

De Nederlandse handbalsters hadden hoge verwachtingen voor het WK. Na een goede voorbereiding en een sterke prestatie in de groepsfase, waarin ze als tweede eindigden, hadden ze er alle vertrouwen in dat ze de kwartfinale zouden winnen. Helaas liep het anders.

De spelers waren na afloop duidelijk verdrietig en teleurgesteld. “Het is heel erg jammer dat we uitgeschakeld zijn”, zei aanvoerster Estavana Polman. “We hadden er alle vertrouwen in dat we de kwartfinale zouden winnen, maar helaas liep het anders.”

Hoewel de spelers teleurgesteld zijn, kijken ze ook terug op een goed WK. “We hebben laten zien dat we een goed team zijn”, zei Thomsen. “We hebben hard gewerkt en veel geleerd tijdens dit WK. We hebben laten zien dat we een goede ploeg zijn en dat we steeds beter worden.”

De Nederlandse handbalsters hebben een teleurstellende uitschakeling op het WK ervaren, maar kijken ook terug op een goed WK. Hoewel ze teleurgesteld zijn, kunnen ze trots zijn op hun prestaties.