Hamilton verwijt FIA na ‘teleurstellende week’ voor kwestie Wolff

Lewis Hamilton heeft de FIA verwijten gemaakt na wat hij een “teleurstellende week” noemde voor de kwestie rondom Toto Wolff. De zesvoudig wereldkampioen zei dat hij “ontgoocheld” was in de manier waarop de FIA heeft gehandeld.

De kwestie begon toen de FIA een onderzoek instelde naar de betrokkenheid van Wolff bij het Mercedes-team. Wolff is de CEO van Mercedes en heeft ook een kleine aandelenbelang in het team. De FIA wilde weten of dit een conflict van belangen zou kunnen veroorzaken.

Hamilton was duidelijk niet blij met de manier waarop de FIA de situatie aanpakte. Hij zei: “Ik denk dat het een teleurstellende week was voor ons allemaal. Ik ben ontevreden over de manier waarop de FIA heeft gehandeld. Ik denk dat er veel beter had kunnen worden gedaan.”

Het onderzoek van de FIA naar Wolff is nog steeds aan de gang, maar Hamilton lijkt te denken dat het al duidelijk is dat er geen conflict van belangen is. Hij zei: “Ik denk dat het duidelijk is dat er geen conflict van belangen is. Toto is een van de meest ethische mensen die ik ken en ik ben ervan overtuigd dat hij nooit iets zou doen wat niet in het belang is van het team.”

Hoewel Hamilton duidelijk teleurgesteld was in de manier waarop de FIA de situatie aanpakte, lijkt hij te denken dat alles uiteindelijk goed zal komen. Hij zei: “Ik ben ervan overtuigd dat alles opgelost zal worden en dat we er sterker uit zullen komen.”