Hamas meldt tientallen doden bij aanval op kamp in Gaza

Hamas meldt tientallen doden bij aanval op kamp in Gaza

Het Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft melding gemaakt van tientallen doden bij een aanval op een kamp in de Gazastrook. De aanval vond plaats op een kamp dat bemand was door Hamas-militanten.

Volgens de Palestijnse gezondheidsdienst zijn er in totaal 25 doden gevallen bij de aanval. Onder de slachtoffers zijn ook kinderen. De aanval werd uitgevoerd door het Israëlische leger.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft verklaard dat de aanval was gericht tegen Hamas-militanten die betrokken waren bij het lanceren van raketten naar Israël. Hij zei ook dat de aanval bedoeld was om de veiligheid van Israël te waarborgen.

De Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de aanval en hebben Israël opgeroepen om een onderzoek in te stellen naar de aanval.

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas heeft verklaard dat de aanval een “barbaarse en onaanvaardbare” daad van Israël is. Hij heeft ook gezegd dat Israël verantwoordelijk is voor de dood van de slachtoffers.

Het incident toont weer eens aan hoe gespannen de situatie is tussen Israël en Hamas. De twee partijen zijn al jarenlang in conflict met elkaar en deze aanval is een duidelijk voorbeeld van de gevolgen hiervan.