Hamas-leider gedood bij droneaanval in Libanon door Israëlische autoriteiten

Hamas-leider gedood bij droneaanval in Libanon door Israëlische autoriteiten

Afgelopen week hebben Israëlische autoriteiten een droneaanval uitgevoerd in Libanon waarbij de leider van de Palestijnse beweging Hamas, Bahaa Abu al-Ata, is gedood. De aanval vond plaats in de stad Beiroet, waar Abu al-Ata verbleef.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de aanval verdedigd en gezegd dat Abu al-Ata een “grote terrorist” was die verantwoordelijk was voor verschillende aanvallen op Israël. Hij zei ook dat de aanval was bedoeld om de veiligheid van Israël te waarborgen.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft de aanval veroordeeld als een “barbaarse actie” en heeft gezegd dat hij de internationale gemeenschap zal vragen om actie te ondernemen tegen Israël.

De Libanese premier Saad Hariri heeft ook de aanval veroordeeld en gezegd dat het een “flagrante schending” van de Libanese soevereiniteit is.

Het incident heeft geleid tot spanningen tussen Israël en Libanon. Israël heeft gezegd dat het klaar is om te reageren op elke aanval vanuit Libanon.

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van de aanval zullen zijn. Het incident heeft echter een grote impact op de regio, waar al jarenlang spanningen bestaan tussen Israël en Palestina.