Haller werkt bij voormalige club Ajax aan revalidatie na teelbalkanker

Haller werkt bij voormalige club Ajax aan revalidatie na teelbalkanker

Sébastien Haller staat deze dagen bij Ajax op het trainingsveld, vertelde coach Alfred Schreuder dinsdag. De Ivoriaanse spits van Borussia Dortmund is herstellende van teelbalkanker en werkt bij zijn voormalige club een deel van zijn revalidatie af.

Door onze sportredactie

“Hij heeft gevraagd om hier even te kunnen trainen, omdat hij hier een paar dagen aan het revalideren was”, legde Schreuder uit op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Liverpool van woensdag. “Dan is het prachtig dat hij hier even kan zijn.”

De 28-jarige Haller speelde in totaal anderhalf jaar bij Ajax en bevestigde er zijn status als goalgetter. Afgelopen seizoen waren zijn statistieken weergaloos, met onder meer tien doelpunten in de groepsfase van de Champions League. Hij werd bovendien topscorer van de Eredivisie.

Het leverde Haller in juli een miljoenentransfer naar Borussia Dortmund op, maar lang konden beide partijen daar niet van genieten. Diezelfde maand werd namelijk teelbalkanker bij de aanvaller geconstateerd. Haller onderging onder meer chemotherapie en werkt nu aan zijn rentree.

“Ik vond het in eerste instantie vooral vervelend voor de club”, zei Haller eerder. “Ik dacht: ik ben hier pas tien dagen en ik kan niet spelen. Dit is geen goede deal. Maar ja, ik besef nu ook dat ik er niets aan kan doen.”

Het is niet bekend wanneer Haller wedstrijden voor Dortmund denkt te kunnen spelen. De ploeg van trainer Edin Terzic ontvangt dinsdag om 21.00 uur Manchester City in de Champions League. De Duitsers staan tweede in de poule, maar zijn nog niet zeker van overwintering.


Lees meer over:

AjaxdortmundSébastien HallerVoetbal