Hall & Oates-leden Daryl Hall en John Oates gaan naar de rechter voor een geschil

Hall & Oates-leden Daryl Hall en John Oates gaan naar de rechter voor een geschil

over de rechten op hun muziek

Hall & Oates, het bekende Amerikaanse pop-rock duo, is naar de rechter gestapt in een geschil over de rechten op hun muziek. Leden Daryl Hall en John Oates hebben een rechtszaak aangespannen tegen hun voormalige platenmaatschappij, Sony Music Entertainment.

De zaak draait om de auteursrechten van de muziek die Hall & Oates hebben gemaakt tussen 1975 en 1985. De twee zeggen dat ze niet de volledige royalty’s hebben ontvangen die ze volgens hun contract hadden moeten krijgen.

Hall & Oates heeft een lange geschiedenis van hitsingles, waaronder “Rich Girl”, “Kiss on My List” en “You Make My Dreams”. Ze hebben meer dan 80 miljoen albums verkocht en zijn één van de meest succesvolle duos uit de popgeschiedenis.

De twee zeggen dat Sony Music Entertainment hun contract heeft overtreden door royalty’s te onthouden die ze volgens hun contract hadden moeten ontvangen. Ze stellen dat Sony Music Entertainment hun royalty’s heeft ondergebracht bij een dochteronderneming, waardoor ze minder geld hebben ontvangen dan waar ze recht op hadden.

Hall & Oates vragen om een schadevergoeding van meer dan $10 miljoen. Ze stellen ook dat Sony Music Entertainment hun contract moet herzien, zodat ze de juiste royalty’s krijgen voor hun muziek.

Het is nog onduidelijk hoe de rechtszaak zal aflopen, maar het is duidelijk dat Hall & Oates vastbesloten zijn om hun rechten te verdedigen. Het is belangrijk dat artiesten hun auteursrechten verdedigen, zodat ze de royalty’s krijgen die ze verdienen voor hun werk.