Half Frankrijk onder code oranje voor heet weekend, voorbode van lange hittegolf

Half Frankrijk onder code oranje voor heet weekend, voorbode van lange hittegolf

?

Het is een heet weekend in Frankrijk, met temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden. De Franse autoriteiten hebben daarom een deel van het land onder code oranje geplaatst. Dit betekent dat er extra maatregelen worden genomen om de bevolking te beschermen tegen de hitte.

De Franse meteorologen voorspellen dat de hittegolf nog enkele weken zal aanhouden. In sommige delen van het land zullen de temperaturen nog hoger worden dan deze week. Ook zal er veel minder wind zijn, waardoor de hitte nog intenser zal aanvoelen.

De Franse autoriteiten hebben verschillende maatregelen genomen om de bevolking te beschermen tegen de hitte. Zo is het bijvoorbeeld verboden om in openbare ruimtes te roken en wordt er geadviseerd om zo min mogelijk buiten te zijn tijdens de warmste uren van de dag. Ook wordt er geadviseerd om veel water te drinken en licht gekleed te gaan.

Het is belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt, zodat iedereen veilig kan blijven tijdens deze hittegolf. Als je je aan de regels houdt, kun je genieten van het warme weer zonder je zorgen te maken over je gezondheid.