Guardiola verbaasd over omstreden beslissing: 'Ik heb niets gezegd zoals Arteta'

Guardiola verbaasd over omstreden beslissing: ‘Ik heb niets gezegd zoals Arteta’

Pep Guardiola, de manager van Manchester City, is verbaasd over de omstreden beslissing die de Engelse voetbalbond (FA) heeft genomen. De FA had Guardiola een boete van 20.000 pond opgelegd omdat hij na een wedstrijd tegen Burnley commentaar had gegeven op de arbitrage. Guardiola ontkende dat hij iets verkeerds had gezegd en verwees naar de woorden van zijn assistent Mikel Arteta.

“Ik heb niets gezegd zoals Arteta”, zei Guardiola. “Ik heb alleen gezegd dat ik het niet eens was met de beslissing van de arbiter. Ik ben het er niet mee eens dat ik een boete krijg voor iets wat ik niet heb gezegd.”

De FA heeft Guardiola echter veroordeeld omdat hij zijn commentaar had geuit in de media. Guardiola is het daar niet mee eens en zei dat hij alleen maar commentaar had gegeven op wat er tijdens de wedstrijd was gebeurd. “Ik heb alleen maar gezegd wat ik dacht over de beslissing van de arbiter”, zei hij. “Ik heb niet geprobeerd om iemand te beledigen of te intimideren.”

Guardiola’s verontwaardiging is begrijpelijk, aangezien hij alleen maar commentaar heeft gegeven op wat er tijdens de wedstrijd was gebeurd. Het lijkt erop dat de FA een harde lijn wil trekken en dat Guardiola daarvan de dupe is. Het is echter belangrijk dat managers en spelers respectvol blijven naar de arbiters, zodat er een goede sfeer in het stadion blijft.