Grootste bosbrand in EU ooit verwoest 73.000 hectare bos in Griekenland

Grootste bosbrand in EU ooit verwoest 73.000 hectare bos in Griekenland

De grootste bosbrand in de Europese Unie ooit heeft 73.000 hectare bos in Griekenland verwoest. De brand woedde van 23 augustus tot en met 3 september 2019 in de regio’s Evros, Xanthi en Rhodope. De brand werd veroorzaakt door een combinatie van extreme hitte en droogte.

De brand was zo hevig dat het vliegtuigverkeer in de omgeving werd belemmerd. Er werden meer dan 1.000 brandweerlieden ingezet om de brand te bestrijden. Ook kwamen er hulpdiensten uit Bulgarije, Roemenië, Turkije en Macedonië om de brand te bestrijden.

De schade aan het bos is enorm. De brand heeft een grote impact op de lokale bevolking, die afhankelijk is van het bos voor hun levensonderhoud. Het bos is een belangrijke bron van voedsel, water en hout voor de lokale bevolking.

De overheid heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat er nog meer bosbranden plaatsvinden. Er zijn meer brandweerlieden ingezet om de branden te bestrijden en er worden extra middelen ingezet om de bosbranden te voorkomen.

Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de gevolgen van klimaatverandering en de manier waarop dit onze leefomgeving beïnvloedt. We moeten maatregelen nemen om de gevolgen van klimaatverandering te verminderen, zodat we dit soort rampen kunnen voorkomen.