Grondpersoneel Luchthaven Genève bereikt voorlopig loonakkoord, staking voorbij

Grondpersoneel Luchthaven Genève bereikt voorlopig loonakkoord, staking voorbij

Het grondpersoneel van de luchthaven van Genève heeft een voorlopig akkoord bereikt met hun werkgever over hun lonen. De staking die door het personeel was uitgeroepen, is daarmee voorbij.

Het personeel van de luchthaven van Genève had een staking uitgeroepen om meer loon te eisen. De staking begon op maandag 15 juli en duurde twee dagen. In die tijd werden er geen vluchten geaccepteerd en werden er geen bagage of andere goederen vervoerd.

Gelukkig hebben de partijen een voorlopig akkoord bereikt. Het personeel heeft meer loon gekregen en er zijn ook andere verbeteringen in hun arbeidsvoorwaarden geregeld.

Hoewel het voorlopige akkoord de staking heeft beëindigd, is het nog niet definitief. Er zal nog een definitief akkoord moeten worden ondertekend. Maar de partijen zijn optimistisch dat dit binnenkort zal gebeuren.

Het is goed om te zien dat de partijen hebben kunnen onderhandelen en een akkoord hebben bereikt. Dit betekent dat de luchthaven van Genève weer zal kunnen functioneren zoals normaal en dat het personeel eerlijk betaald zal worden voor hun werk.