Griepverzuim in november steeg, vooral in het onderwijs

Griepverzuim in november steeg, vooral in het onderwijs

November was een maand met veel griepverzuim, vooral in het onderwijs. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was er in november een stijging van het aantal verzuimdagen vanwege griep. In het onderwijs steeg het aantal verzuimdagen met maar liefst 24 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

De stijging in het onderwijs is waarschijnlijk te wijten aan de toename van het aantal gevallen van griep in november. Volgens het RIVM waren er in november meer dan twee keer zoveel gevallen van griep als in oktober. Deze toename is waarschijnlijk te wijten aan de kou en de vochtige omstandigheden die in november heersen.

De stijging van het aantal verzuimdagen door griep is niet alleen een probleem voor het onderwijs, maar ook voor bedrijven. Ook hier steeg het aantal verzuimdagen door griep in november met 9 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit betekent dat bedrijven meer tijd en geld moeten besteden aan het vervangen van zieke werknemers.

Om de verspreiding van griep tegen te gaan, is het belangrijk dat mensen zich aan de hygiëneregels houden. Dit betekent dat mensen hun handen regelmatig moeten wassen en dat ze afstand moeten houden als ze ziek zijn. Ook is het belangrijk dat mensen zich laten vaccineren tegen griep, zodat ze minder kans hebben om ziek te worden.