Griekspoor wint van Monfils in Washington en speelt vanavond alweer

Gisteren was een gedenkwaardige dag voor de Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas. Hij won de finale van het ATP-toernooi in Washington tegen Gael Monfils met 6-3, 6-2.

Tsitsipas, die de nummer 6 van de wereld is, begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 6-3. In de tweede set werd het spel steeds sterker en uiteindelijk won Tsitsipas de set met 6-2.

Het is voor Tsitsipas de derde ATP-titel van het jaar. Eerder won hij het toernooi in Marseille en Estoril. Hij is nu de eerste Griekse tennisser die drie ATP-titels in één jaar heeft gewonnen.

Het was ook een bijzondere prestatie voor Tsitsipas, omdat hij vanavond alweer moet spelen in het volgende toernooi in Cincinnati. Hij zal het opnemen tegen de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic.

Het is duidelijk dat Tsitsipas een van de beste tennissers ter wereld is. Hij heeft al bewezen dat hij in staat is om tegen de beste te spelen en te winnen. Als hij vanavond ook weer wint, zal hij een grote stap zetten naar het bereiken van zijn doel: de nummer 1 van de wereld worden.