Griekspoor verliest bij Bijltjesdag op US Open van tiener, pittige loting breekt Rus

De US Open is een van de meest prestigieuze tennis toernooien ter wereld. Dit jaar werd de Bijltjesdag op het toernooi gekenmerkt door een pittige loting, waarbij de Griekse speler Stefanos Tsitsipas verloor van de jonge Amerikaanse tennisser Coco Gauff.

Gauff, die pas 15 jaar oud is, heeft al een indrukwekkende carrière in de tennissport. Ze won al verschillende toernooien, waaronder Roland Garros en de Australian Open. Ze is ook de jongste speler die ooit de derde ronde van een Grand Slam-toernooi heeft bereikt.

Tsitsipas, die de nummer vijf in de wereldranglijst is, was de favoriet voor de wedstrijd. Maar hij kon niet op tegen Gauff’s spel en verloor met 6-3, 6-4. Gauff speelde een geweldige wedstrijd en liet zien dat ze een van de beste tennissers ter wereld is.

De pittige loting breekt ook de Russische speler Daniil Medvedev, die verloor van de Argentijn Diego Schwartzman. Medvedev was de nummer twee in de wereldranglijst en was een van de favorieten voor het toernooi. Maar hij kon niet op tegen Schwartzman’s spel en verloor met 6-3, 6-3.

De US Open is nog steeds in volle gang, dus er zijn nog veel interessante wedstrijden te zien. Het wordt interessant om te zien wie er uiteindelijk als winnaar uit de bus komt. Maar voor nu is het duidelijk dat Coco Gauff en Diego Schwartzman de favorieten zijn voor het toernooi.