Griekse voetbalbondschef ontslaat zichzelf na mislukte aanpak tegen supportersgeweld

Griekse voetbalbondschef Kostas Koutsokoumnis heeft zichzelf ontslagen na een mislukte aanpak tegen supportersgeweld. Koutsokoumnis was de voorzitter van de Griekse voetbalbond sinds 2017 en was verantwoordelijk voor het beheer van de competitie en het bevorderen van sportieve activiteiten.

Koutsokoumnis stapte op na een reeks incidenten waarbij supporters geweld gebruikten tegen spelers, stadionbeveiliging en andere fans. De Griekse voetbalbond had geen effectieve maatregelen genomen om het geweld te stoppen, waardoor Koutsokoumnis besloot zichzelf te ontslaan.

De Griekse voetbalbond heeft nu een nieuwe voorzitter, Georgios Gagatsis, die beloofd heeft om hard op te treden tegen supportersgeweld. Gagatsis heeft aangekondigd dat er strengere regels en sancties zullen worden ingesteld voor supporters die geweld gebruiken. Ook heeft hij aangekondigd dat er meer beveiliging zal worden ingezet om de veiligheid van spelers en fans te waarborgen.

Hoewel de Griekse voetbalbond nu een nieuwe voorzitter heeft, is het nog steeds belangrijk dat supportersgeweld wordt bestreden. Het is de verantwoordelijkheid van de voetbalbond om ervoor te zorgen dat er een veilige omgeving is voor iedereen die naar een wedstrijd komt. Als er geen maatregelen worden genomen, zal het geweld alleen maar toenemen.