Griekse bewoners wachten op daken op hulp na zware storm

Griekse bewoners wachten op daken op hulp na zware storm

Grieken wachten op daken op hulp na zware storm

De afgelopen dagen hebben de Griekse bewoners van de eilanden Lesbos, Samos en Chios een zware storm meegemaakt. De storm heeft veel schade aangericht aan de infrastructuur en veel mensen zijn dakloos geworden. Ondanks de inspanningen van de lokale autoriteiten om hulp te bieden, wachten veel mensen nog steeds op hulp.

De storm heeft veel schade aangericht aan de woningen en gebouwen op de eilanden. Veel mensen zijn hun huizen kwijtgeraakt en hebben geen andere optie dan op hun daken te wachten totdat hulp arriveert. De lokale autoriteiten hebben de bewoners gevraagd hun huizen te verlaten en naar veiligere locaties te gaan, maar veel mensen hebben geweigerd omdat ze niet weten waar ze naartoe moeten.

De Griekse regering heeft gezegd dat ze alles in het werk stellen om de bewoners te helpen. Er zijn al hulpgoederen gestuurd naar de eilanden, zoals voedsel, medicijnen en water. Er zijn ook teams van vrijwilligers die de bewoners helpen met het herstel van hun huizen.

Hoewel de situatie op de eilanden steeds beter wordt, is er nog steeds veel werk te doen. Er zijn nog steeds veel mensen die op hun daken wachten op hulp. Daarom roepen de autoriteiten iedereen op om te helpen door geld, voedsel of andere benodigdheden te doneren aan de lokale organisaties die de bewoners helpen. Alleen door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat iedereen op de eilanden weer een veilig thuis heeft.