Gouden atletiekbroers openbaren familiedrama: 'Vader bedreigde met fysiek geweld'

Gouden atletiekbroers openbaren familiedrama: ‘Vader bedreigde met fysiek geweld’

De gouden atletiekbroers, de Nederlandse tweelingen Sifan en Abdi Hassan, hebben een familiedrama onthuld. In een interview met de NOS vertelden ze dat hun vader hen bedreigde met fysiek geweld.

Sifan en Abdi Hassan zijn twee van de meest succesvolle atleten in Nederland. Ze wonnen onlangs goud op de Europese atletiekfinale in Berlijn. Maar achter hun succes schuilt een tragisch verhaal.

In een interview met de NOS vertelden de broers dat hun vader hen bedreigde met fysiek geweld als ze niet presteerden. “Hij zou ons slaan als we niet goed genoeg waren,” zei Abdi. “Hij zou ons schoppen en slaan als we niet presteerden.”

De broers vertelden ook dat hun vader hen veel drukte om te presteren. “Hij wilde dat we de beste werden,” zei Sifan. “Hij wilde dat we de beste atleten van Nederland werden.”

Hoewel de broers het moeilijk hadden, hebben ze hun dromen waargemaakt. Ze hebben bewezen dat je met hard werken en doorzettingsvermogen je dromen kunt verwezenlijken, ook al is de weg ernaartoe moeilijk.

De broers willen hun verhaal delen om andere mensen te inspireren. “We willen laten zien dat je met hard werken je dromen kunt verwezenlijken, ook al is het soms moeilijk,” zei Sifan.

De broers hopen dat hun verhaal mensen kan helpen die in een soortgelijke situatie zitten. Ze willen laten zien dat je met hard werken je dromen kunt verwezenlijken, ook al is het soms moeilijk.