Google veroordeeld voor illegaal monopolie met appstore

Google veroordeeld voor illegaal monopolie met appstore

Google is onlangs veroordeeld door de Europese Commissie voor het illegaal uitoefenen van een monopolie met hun appstore. De veroordeling komt na een jarenlange juridische strijd tussen Google en de Europese Commissie.

De Europese Commissie heeft Google veroordeeld omdat ze de concurrentie belemmerden door hun appstore. Ze beweerden dat Google de concurrentie belemmerde door het verplichten van app-ontwikkelaars om hun apps alleen via de Google Play Store te verkopen. De Europese Commissie beweerde ook dat Google app-ontwikkelaars verbood om hun apps aan te bieden via andere appstores.

De veroordeling van Google betekent dat ze een boete van 8,2 miljard euro moeten betalen. Daarnaast moeten ze ook hun beleid veranderen om te voorkomen dat ze de concurrentie blijven belemmeren.

De veroordeling is een grote overwinning voor de Europese Commissie en voor consumenten die nu meer keuzes hebben als het gaat om apps. Het is ook een waarschuwing voor andere bedrijven die proberen de concurrentie te beperken door middel van monopolie.