Golfbonddirecteur treedt af na onderzoek naar gedrag: ‘Plezier is verdwenen’

De directeur van de Nederlandse Golfbond, Jan van der Heijden, heeft onlangs zijn ontslag ingediend na een onderzoek naar zijn gedrag. Het onderzoek werd uitgevoerd na klachten van leden over zijn gedrag.

Volgens Van der Heijden was de reden voor zijn ontslag dat het plezier uit de golfsport was verdwenen. Hij voegde eraan toe dat hij zich niet meer kon concentreren op het verbeteren van de golfsport in Nederland.

Het onderzoek naar Van der Heijden’s gedrag werd uitgevoerd door een externe partij en duurde twee maanden. De resultaten van het onderzoek werden niet openbaar gemaakt, maar de Nederlandse Golfbond liet weten dat er geen aanwijzingen waren dat er sprake was van financiĆ«le of andere misstanden.

De Nederlandse Golfbond heeft aangekondigd dat ze een nieuwe directeur zullen aanstellen om de golfsport in Nederland te verbeteren. Ze hebben ook aangekondigd dat ze een aantal maatregelen zullen treffen om ervoor te zorgen dat er een veilige en respectvolle omgeving wordt gecreƫerd voor alle leden.

De Nederlandse Golfbond heeft ook aangekondigd dat ze een aantal veranderingen zullen doorvoeren om de golfsport in Nederland te verbeteren. Ze willen bijvoorbeeld meer middelen beschikbaar stellen voor het organiseren van toernooien en het verbeteren van de golfbanen.

Het vertrek van Van der Heijden is een grote verandering voor de Nederlandse Golfbond en het is belangrijk dat er een nieuwe directeur wordt aangesteld die de golfsport in Nederland naar een hoger niveau kan tillen. Alleen zo kan er weer plezier komen in de golfsport in Nederland.