Goed nieuws: Overgebleven medicijnen prima te gebruiken | 'Mondriaan' hangt op de kop

Goed nieuws: Overgebleven medicijnen prima te gebruiken | ‘Mondriaan’ hangt op de kop

Door het slechte nieuws dat meestal NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws soms onder. Daarom zetten we op zaterdag wat positieve en vrolijk stemmende berichten op een rij. Met deze week: Uit onderzoek blijkt dat overgebleven medicijnen nog prima zijn te gebruiken en ‘Piet Mondriaan’ hangt al veertig jaar op de kop.

Experiment succesvol: overgebleven medicijnen kunnen we nog prima gebruiken

Overgebleven geneesmiddelen niet weggooien, maar terugnemen om ze aan andere patiënten te geven. Volgens onderzoekers van het Radboudumc kan het prima. Dat zegt senior onderzoeker Charlotte Bekker tegen NU.nl. Zij doen onderzoek om medicijnverspilling tegen te gaan, als eersten ter wereld. Bij een eerste proef is al 600.000 euro aan medicijnkosten bespaard.

Urker vissers redden man van boei in Het Kanaal: ‘Hij zat daar al dagen’

Vissers uit Urk hebben donderdagochtend een man gered die vastzat op een boei in Het Kanaal. Waarschijnlijk zat hij daar al dagen, zegt schipper Teunis de Boer van viskotter Madeleine tegen het Reformatorisch Dagblad.

Brabantse snackbarhouders delen patat uit in Oekraïne

De twee mannen stonden eerder al meerderemalen met hun kraam bij de Pools-Oekraïense grens. De Brabanders hebben inmiddels ruim 196.000 euro opgehaald, zodat ze langer kunnen doorbakken.

Homohuwelijk nu in alle Mexicaanse staten legaal

Sinds gisteren is het homohuwelijk in alle 32 Mexicaanse deelstaten gelegaliseerd. Tamaulipas ging als laatste akkoord. Deze staat grenst deels aan de Verenigde Staten.

Nog meer nieuws om blij van te worden

Er was deze week nog meer goed nieuws. Onder meer deze berichten, met groot of klein nieuws, bezorgden ons op de redactie een glimlach:

  • Een foto van een mijnwerker en zijn zoontje gaat viral in de Verenigde Staten. De man, Micheal McGuire, haastte zich van zijn werk naar het basketbalstadion van Kentucky University om bij zijn zoontje te zijn. Het driejarige jongetje Easton zou voor het eerst een basketbalwedstrijd bezoeken. Van dat moment wilde zijn vader geen seconde missen. De foto leverde veel leuke reacties op. Zo werd McGuire onder meer “vader van het jaar” genoemd.
  • Een Duits museum heeft ruim veertig jaar niet in de gaten gehad dat een schilderij van Piet Mondriaan ondersteboven hing. Toen kunsthistorici zich onder meer focusten op specifieke strepen, zagen ze dat de foto en het werk in het Duitse museum niet overeenkwamen. Op de foto zitten de strepen namelijk aan de bovenkant van het werk. Het Kunstsammlung-museum heeft besloten de fout niet recht te zetten en laat het schilderij ondersteboven hangen.
  • Vier Nederlandse voedselproducenten gaan meer eten aan de voedselbanken doneren. En dat is natuurlijk goed nieuws in deze tijd, waarin steeds meer mensen naar de voedselbank gaan.

Ben je blij met dit Goed Nieuws-overzicht, of kunnen er dingen beter? NU.nl hoort graag je mening via deze korte vragenlijst van één minuut. Heel erg bedankt voor het invullen!