Glynis Johns, actrice uit Mary Poppins, overleden op 100-jarige leeftijd

Glynis Johns, actrice uit Mary Poppins, overleden op 100-jarige leeftijd

Glynis Johns, een bekende actrice die bekend staat om haar rol als Winifred Banks in de Disney-film Mary Poppins, is op 100-jarige leeftijd overleden. Ze werd geboren in 1923 in Pretoria, Zuid-Afrika, en begon haar carrière als actrice op het toneel.

Johns was een veelzijdige actrice die in veel verschillende genres speelde. Naast haar rol in Mary Poppins, speelde ze ook in films zoals The Court Jester, The Sundowners en The Prime of Miss Jean Brodie. Ook was ze te zien in televisieseries zoals The Love Boat, Hart to Hart en Murder, She Wrote.

Johns was ook een gepassioneerd schrijfster. Ze schreef twee autobiografieën, waarvan de laatste in 2007 verscheen. Daarnaast schreef ze ook een aantal toneelstukken en kinderboeken.

Johns trouwde twee keer en had twee kinderen. Ze overleed op 14 januari 2021 in haar huis in Engeland. Haar dochter, de actrice Angharad Rees, overleed in 2012.

Johns’ dood was een grote verlies voor de filmindustrie. Ze was een gewaardeerd lid van de filmgemeenschap en wordt herinnerd als een van de meest veelzijdige actrices van haar generatie.