Girona verovert koppositie van Barcelona na overwinning op Villarreal

Girona heeft de koppositie van Barcelona in de Spaanse Primera División veroverd na een overwinning op Villarreal. De ploeg uit Catalonië won met 3-1 en is nu de enige ploeg die ongeslagen is in de competitie.

Girona begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Portu in de tweede minuut. Villarreal kon de achterstand niet meer inhalen en Girona ging met een 2-0 voorsprong de rust in. Na rust scoorde Stuani nog een doelpunt voor Girona, waardoor het 3-0 werd. Villarreal kon nog wel een doelpunt maken, maar het was te laat om de wedstrijd nog te kunnen winnen.

De overwinning betekent dat Girona nu bovenaan staat in de Primera División, voor Barcelona. Girona heeft nu acht punten uit vier wedstrijden, terwijl Barcelona er zeven heeft uit drie wedstrijden. Het is voor het eerst dat Girona bovenaan staat in de Primera División.

Girona heeft een goede start gemaakt in de competitie en lijkt op weg naar een succesvol seizoen. De ploeg heeft laten zien dat ze in staat zijn om tegen de topclubs te spelen en te winnen. Als Girona zo doorgaat, zou het een goede kans hebben om een Europese plaats te veroveren.