Giraf zonder vlekken geboren in VS, waarschijnlijk uniek ter wereld

Een bijzondere giraf is onlangs geboren in een dierentuin in de Verenigde Staten. Wat zo bijzonder is aan deze giraf is dat hij geen vlekken heeft. Hoewel er al eerder witte giraffen zijn gespot, is dit de eerste die geen enkele vlek heeft.

De giraf, die werd geboren in de Cheyenne Mountain Zoo in Colorado Springs, is een reticulated giraffe. Deze soort heeft normaal gesproken een karakteristieke vlekkenpatroon. Deze giraf heeft echter geen enkele vlek.

Volgens de dierenartsen is deze giraf waarschijnlijk uniek in zijn soort. Er is nog nooit eerder een vlekkeloze giraf gespot. Hoewel er nog geen definitieve conclusie is getrokken, lijkt het erop dat deze giraf een genetische mutatie heeft die hem uniek maakt.

De giraf is al snel populair geworden onder de bezoekers van de dierentuin. Hij is vernoemd naar Dobby, een karakter uit de Harry Potter-serie. De giraf wordt goed verzorgd door de verzorgers van de dierentuin en lijkt gezond en gelukkig te zijn.

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen of Dobby uniek is in zijn soort, is het duidelijk dat hij een bijzonder dier is. Als hij inderdaad uniek blijkt te zijn, zou hij een waardevolle aanwinst zijn voor de dierentuin en voor de wetenschap.