Gezondheidsrisico’s van ongezonde leefstijl en leefomgeving veroorzaken een derde van kankergevallen

Het is geen geheim dat een ongezonde leefstijl en leefomgeving grote risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat deze risico’s verantwoordelijk zijn voor een derde van alle kankergevallen. Dit betekent dat je je gezondheid kunt verbeteren door een gezonde leefstijl en leefomgeving te creëren.

Ongezonde leefstijl en leefomgeving kunnen vele vormen aannemen. Een ongezonde leefstijl kan bijvoorbeeld bestaan uit het eten van voedsel dat rijk is aan verzadigde vetten, suiker en zout, het roken van tabak, het drinken van alcohol en het niet krijgen van voldoende lichaamsbeweging. Een ongezond leefomgeving kan worden gecreëerd door blootstelling aan schadelijke stoffen zoals luchtverontreiniging, straling en chemische stoffen.

De World Health Organization (WHO) schat dat ongezonde leefstijl en leefomgeving verantwoordelijk zijn voor ongeveer een derde van alle kankergevallen. Dit betekent dat je je risico op kanker kunt verminderen door een gezonde leefstijl en leefomgeving te creëren.

Om je risico op kanker te verminderen, is het belangrijk om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Dit betekent dat je gezond voedsel moet eten, niet moet roken, alcohol met mate moet drinken en regelmatig lichaamsbeweging moet krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk om je blootstelling aan schadelijke stoffen in je leefomgeving te verminderen. Dit kan worden gedaan door bijvoorbeeld luchtreinigingsapparatuur te gebruiken om luchtverontreiniging te verminderen, de blootstelling aan straling te minimaliseren en chemische stoffen te vermijden.

Om samen te vatten, ongezonde leefstijl en leefomgeving zijn verantwoordelijk voor ongeveer een derde van alle kankergevallen. Om je risico op kanker te verminderen, is het belangrijk om een gezonde leefstijl en leefomgeving te creëren. Door gezond te eten, niet te roken, alcohol met mate te drinken, regelmatig lichaamsbeweging te krijgen en je blootstelling aan schadelijke stoffen in je leefomgeving te verminderen, kun je je risico op kanker aanzienlijk verminderen.