Gevangenisstraf van zeven jaar geëist voor dodelijk ongeluk op A59 waarbij gezin om het leven kwam

Gevangenisstraf van zeven jaar geëist voor dodelijk ongeluk op A59 waarbij gezin om het leven kwam

De rechtbank van Breda heeft vandaag een zeven jaar lange gevangenisstraf geëist tegen een 32-jarige man uit Roosendaal die verantwoordelijk is voor het dodelijke ongeluk op de A59 waarbij een gezin om het leven kwam.

Het ongeluk gebeurde in januari van dit jaar, toen de man met zijn auto op de A59 reed. Hij reed met een hoge snelheid en verloor de controle over zijn auto. Hij botste tegen een andere auto waarin een gezin van vier personen zat. De vader, moeder en twee kinderen kwamen bij het ongeluk om het leven.

De verdachte is aangeklaagd voor doodslag en veroorzaken van een dodelijk ongeval. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan een ernstig verkeersdelict en is hij verantwoordelijk voor de dood van het gezin. De officier van justitie heeft daarom een gevangenisstraf van zeven jaar geëist.

De verdachte heeft toegegeven dat hij de controle over zijn auto heeft verloren, maar hij beweert dat hij niet met hoge snelheid reed. Volgens hem was hij niet verantwoordelijk voor het ongeluk. De rechtbank zal binnenkort uitspraak doen in deze zaak.

Het dodelijke ongeluk op de A59 heeft veel mensen diep geraakt. Het is een tragisch voorbeeld van wat er kan gebeuren als mensen zich niet aan de verkeersregels houden. We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen om ervoor te zorgen dat dergelijke tragische ongelukken voorkomen worden.