Gevangenisbewaker poging tot moord gepleegd door Gökmen T. volgens Openbaar Ministerie

Gökmen T., een gevangenisbewaker, is door het Openbaar Ministerie beschuldigd van poging tot moord. De feiten vonden plaats in de gevangenis waar hij werkte.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Gökmen T. op 18 mei 2019 een gevangene geprobeerd te vermoorden. Hij zou de gevangene hebben aangevallen met een mes en heeft daarbij geprobeerd hem te steken. De gevangene is echter ontsnapt en is naar de politie gestuurd om aangifte te doen.

Gökmen T. is opgepakt en vervolgens voorgeleid voor de rechter. De rechter heeft hem in voorlopige hechtenis gesteld totdat de rechtszaak begint.

Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd dat Gökmen T. zal worden vervolgd voor poging tot moord. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar krijgen.

De zaak is nog steeds in behandeling bij het Openbaar Ministerie en er zijn nog geen verdere details bekendgemaakt. Het is echter duidelijk dat dit een ernstige zaak is en dat er ernstige consequenties kunnen volgen als Gökmen T. schuldig wordt bevonden.