Gevangene aangeklaagd voor het steken met mes van agent die verantwoordelijk was voor de dood van George Floyd

In Minneapolis is een gevangene aangeklaagd voor het steken met een mes van een politieagent die verantwoordelijk was voor de dood van George Floyd. De gevangene, Luther Washington, wordt beschuldigd van poging tot moord en het bezit van een wapen.

George Floyd werd op 25 mei 2020 in Minneapolis gearresteerd door politieagent Derek Chauvin. Chauvin kneep met zijn knie meer dan 8 minuten lang Floyds nek, waardoor Floyd overleed. De dood van Floyd leidde tot wereldwijde protesten tegen politiegeweld en racisme.

Op 11 juni 2020 werd Washington gearresteerd voor het steken van een politieagent die verantwoordelijk was voor de dood van Floyd. Volgens de aanklacht stak Washington de agent in de nek met een mes, waardoor hij lichte verwondingen opliep. Washington is ook aangeklaagd voor het bezit van een wapen.

De aanklacht tegen Washington is de eerste rechtstreekse aanklacht tegen iemand in verband met de dood van Floyd. De officier van justitie in Minneapolis zei dat de aanklacht tegen Washington een boodschap is dat geweld tegen politieagenten niet wordt getolereerd.

Washington is momenteel in voorarrest en zal binnenkort worden berecht. Als hij schuldig wordt bevonden aan poging tot moord, kan hij tot 20 jaar gevangenisstraf krijgen.