Genk eist herspeel van duel met Anderlecht na arbitrale fout

Genk eist herspeel van duel met Anderlecht na arbitrale fout

KV Genk heeft een herspeel van hun duel met RSC Anderlecht geëist na een arbitrale fout. De wedstrijd die op zondag 15 december werd gespeeld, eindigde in een 1-1 gelijkspel. Genk had een penalty kunnen krijgen in de tweede helft, maar de scheidsrechter gaf deze niet.

De club uit Limburg heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) om een herspeel van de wedstrijd gevraagd. Volgens Genk was er sprake van een duidelijke fout van de arbitrage. De club heeft de KBVB gevraagd om de beslissing van de scheidsrechter te herzien.

Genk-voorzitter Peter Croonen heeft laten weten dat de club geen andere keuze heeft dan om de KBVB om een herspeel te vragen. Hij zei dat de club niet wil dat hun prestaties worden beïnvloed door een fout van de arbitrage.

De KBVB heeft nog geen beslissing genomen over de zaak. De bond zal eerst de verklaringen van alle betrokken partijen bekijken voordat er een beslissing wordt genomen.

Het is nog onduidelijk of Genk hun verzoek zal krijgen. Als de KBVB besluit dat er sprake was van een duidelijke fout, dan zal de wedstrijd waarschijnlijk worden herspeeld. Als dat niet het geval is, dan zal het resultaat van de wedstrijd blijven staan.