“Gemeentebrief aan ouderen veroorzaakt pijnlijke fout door het suggereren van overlijden partner”

Een gemeentebrief aan ouderen heeft een pijnlijke fout veroorzaakt door het suggereren van het overlijden van hun partner. De brief, die is verzonden door de gemeente Utrecht, was bedoeld als een uitnodiging voor een gesprek over de zorg die ouderen kunnen krijgen. Maar de brief begon met de woorden: “Geachte mevrouw [naam], sinds het overlijden van uw partner”.

De brief veroorzaakte veel verdriet bij de ontvangers. Sommige mensen waren zo geschokt dat ze de brief niet eens durfden te lezen. Een van de ontvangers vertelde: “Ik was geschokt toen ik de brief las. Mijn man is nog steeds in leven, maar de brief suggereerde dat hij was overleden. Ik was zo verdrietig dat ik de brief niet eens durfde te lezen”.

De gemeente Utrecht heeft excuses aangeboden voor de fout die is gemaakt. Ze hebben ook toegezegd dat ze er alles aan zullen doen om er voor te zorgen dat dit soort fouten in de toekomst niet meer voorkomen.

Het is belangrijk dat gemeentes en andere organisaties goed nadenken over de manier waarop ze communiceren met hun klanten. Een fout zoals deze kan veel verdriet en schade veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat organisaties hun communicatie goed beoordelen voordat ze iets verzenden.