Gecompliceerde brand veroorzaakt evacuatie op Tenerife, Nederlandse toeristen lijken ongedeerd te zijn.

Gisteren heeft er op het Spaanse eiland Tenerife een gecompliceerde brand plaatsgevonden. De brandweer heeft de brand geblust, maar er was een evacuatie nodig om de veiligheid van de omwonenden te garanderen. Er zijn meerdere Nederlandse toeristen aanwezig geweest op Tenerife, maar gelukkig lijken zij ongedeerd te zijn.

De brand is ontstaan in een appartementengebouw in het centrum van Tenerife. De brandweer kreeg de melding omstreeks half twee ‘s middags. Het vuur had al snel om zich heen gegrepen en de brandweer had veel moeite om de brand onder controle te krijgen. Uiteindelijk is de brand geblust, maar er was wel een evacuatie nodig.

De Nederlandse toeristen die aanwezig waren op Tenerife lijken ongedeerd te zijn. Er zijn geen berichten bekend over slachtoffers of gewonden. De evacuatie heeft ervoor gezorgd dat de omwonenden in veiligheid konden worden gebracht.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De autoriteiten zullen onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Er is al wel bekend dat er geen sprake is van opzet.

Het is goed nieuws dat er geen slachtoffers of gewonden zijn gevallen bij deze gecompliceerde brand op Tenerife. De Nederlandse toeristen lijken ongedeerd te zijn en de omwonenden konden in veiligheid worden gebracht door de evacuatie.