Gaza autoriteiten melden honderden doden na luchtaanval op ziekenhuis

Gaza autoriteiten melden honderden doden na luchtaanval op ziekenhuis

Honderden mensen zijn dinsdagavond overleden nadat er een luchtaanval was op een ziekenhuis in Gaza. Dit melden autoriteiten in de regio.

De luchtaanval vond plaats in het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad. Volgens de autoriteiten zijn er meer dan 200 mensen om het leven gekomen. Ook zouden er meer dan 300 gewonden zijn.

De Israëlische regering heeft nog niet gereageerd op de luchtaanval. Er is ook nog geen officiële verklaring gegeven over de verantwoordelijke partij.

Veel mensen in Gaza zijn in shock door de aanval. Er wordt gezegd dat het ziekenhuis vol stond met mensen die behandeld werden voor Covid-19. Er zijn ook veel kinderen onder de slachtoffers.

De Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de aanval. Ze hebben Israël opgeroepen om de aanval te onderzoeken en om te voorkomen dat er meer aanvallen plaatsvinden.

De situatie in Gaza is al jarenlang zeer gespannen. Er is al jarenlang een blokkade door Israël die ervoor zorgt dat veel mensen in Gaza niet toegang hebben tot basisbehoeften zoals voedsel, water en medicijnen.

De luchtaanval is een tragedie voor de mensen in Gaza. Er is dringend hulp nodig om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen.