Gasly profiteert van zijn keuze in de eerste ronde: 'Ik zag een flinke bui aankomen'

Gasly profiteert van zijn keuze in de eerste ronde: ‘Ik zag een flinke bui aankomen’

De Grand Prix van Italiƫ was een spectaculair evenement voor Red Bull-coureur Pierre Gasly. Na een moeizame kwalificatie, waarin hij slechts de zestiende plaats behaalde, wist hij een verrassende overwinning te behalen. Het was een verdiende overwinning voor de Fransman, die de juiste keuze maakte in de eerste ronde van de race.

Gasly begon de race op de zestiende plaats, maar wist al snel meerdere posities te winnen. Toen de regen begon te vallen, besloot hij om vroeg naar binnen te gaan voor regenbanden. De rest van het veld volgde zijn voorbeeld en zo kon hij als eerste de pitsstraat verlaten.

Het was een slimme zet van Gasly, die zei dat hij al eerder een flinke bui aan zag komen. “Ik had het gevoel dat er iets aan de hand was en ik wilde er klaar voor zijn,” vertelde hij na afloop. “We hadden de juiste bandenkeuze gemaakt en dat heeft me geholpen om de overwinning te pakken.”

Het was een verdiende overwinning voor Gasly, die al lange tijd op zoek was naar een goede resultaat. Hij had al eerder dit jaar een podiumplaats weten te behalen, maar had nog geen overwinning geboekt. Met zijn slimme strategische keuze in de eerste ronde heeft hij nu alsnog de overwinning weten te pakken.

Gasly heeft laten zien dat hij een coureur is die ook in moeilijke situaties het hoofd koel kan houden. Hij heeft bewezen dat hij in staat is om de juiste keuzes te maken en dat hij er alles aan doet om het beste uit zichzelf te halen. De Fransman heeft laten zien dat hij een waardige vertegenwoordiger is van Red Bull Racing en dat hij in staat is om goede resultaten te behalen.