Gérard Depardieu in opspraak: cultuurminister start onderzoek naar mogelijke verlies van hoge Franse onderscheiding

Géard Depardieu, de beroemde Franse acteur, is in opspraak geraakt. De Franse cultuurminister heeft een onderzoek gestart naar de mogelijke verlies van een hoge Franse onderscheiding die hij heeft ontvangen.

De Franse cultuurminister, Franck Riester, heeft een onderzoek gestart naar de mogelijke verlies van een hoge Franse onderscheiding die Géard Depardieu heeft ontvangen. De acteur ontving de onderscheiding in 2018 voor zijn bijdrage aan de Franse cultuur.

Depardieu is in opspraak geraakt na een interview met de Russische televisiezender RTL waarin hij zijn steun uitsprak voor de Russische president Vladimir Poetin. De Franse cultuurminister heeft de onderscheiding in twijfel getrokken omdat Depardieu’s uitspraken niet in lijn zijn met de waarden van de Franse Republiek.

Depardieu heeft gereageerd op de kritiek door te stellen dat hij niet verantwoordelijk is voor zijn politieke standpunten en dat hij alleen maar zijn mening heeft gegeven. Hij benadrukte ook dat hij altijd trouw is gebleven aan de Franse waarden.

Het onderzoek is bedoeld om te bepalen of Depardieu’s uitspraken in strijd zijn met de Franse waarden en of hij daarom de onderscheiding verliest. De resultaten van het onderzoek zullen binnenkort bekend worden gemaakt.