FVD-lijsttrekker Thierry Baudet naar ziekenhuis na aanval met fles in Gronings café

FVD-lijsttrekker Thierry Baudet naar ziekenhuis na aanval met fles in Gronings café

De Nederlandse politiek is in shock na de aanval op FVD-lijsttrekker Thierry Baudet. Afgelopen weekend werd hij in een Gronings café aangevallen met een fles. Hij is daarop direct naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie is de aanval gebeurd toen Baudet het café verliet. De politie heeft een verdachte aangehouden, maar de identiteit is nog niet bekend gemaakt.

De aanval op Baudet heeft veel reacties opgeroepen in de Nederlandse politiek. Partijleider Geert Wilders van de PVV heeft zijn steun uitgesproken voor Baudet en heeft geroepen dat de aanvaller hard gestraft moet worden. Ook andere partijleiders hebben hun steun uitgesproken voor Baudet.

Het is nog onduidelijk hoe ernstig de verwondingen van Baudet zijn. Hij is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft aangegeven dat er een onderzoek wordt gestart naar de aanval.

Het is een schokkende gebeurtenis die veel reacties heeft opgeroepen in de Nederlandse politiek. Laten we hopen dat Baudet snel herstelt en dat de verdachte hard gestraft wordt.