FVD-Kamerleden Baudet en twee anderen vrezen schorsing in Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft een schorsingsvoorstel ingediend tegen FVD-Kamerleden Thierry Baudet, Theo Hiddema en Arnoud van Doorn. De drie Kamerleden worden ervan beschuldigd dat ze zich niet aan de regels van de Kamer houden.

De Kamerleden werden voor het eerst verdacht van het overtreden van de regels toen ze zich bemoeiden met een debat over de coronamaatregelen. Ze werden ervan beschuldigd dat ze het debat verstoorden door te veel te praten en te veel vragen te stellen.

De Tweede Kamer heeft nu een schorsingsvoorstel ingediend tegen de drie Kamerleden. Het voorstel betekent dat de Kamerleden geschorst worden voor een bepaalde periode, waardoor ze niet meer aanwezig kunnen zijn bij vergaderingen en andere activiteiten in de Kamer.

De FVD-Kamerleden zijn niet blij met het voorstel en vrezen dat ze geschorst worden. Ze stellen dat ze niets verkeerd hebben gedaan en dat het schorsingsvoorstel ongegrond is.

Het is nog onduidelijk of de Kamer het schorsingsvoorstel zal aannemen. Als het voorstel wordt aangenomen, zullen de drie Kamerleden geschorst worden. Het is echter ook mogelijk dat de Kamer besluit om de Kamerleden niet te schorsen. In dat geval zullen de Kamerleden hun werk in de Tweede Kamer kunnen voortzetten.