FVD: Baudet krijgt 'ernstige hoofdwond' na mishandeling in Groningen

FVD: Baudet krijgt ‘ernstige hoofdwond’ na mishandeling in Groningen

De lijsttrekker van Forum voor Democratie (FVD), Thierry Baudet, is afgelopen weekend aangevallen en mishandeld in Groningen. Volgens de politicus heeft hij een ‘ernstige hoofdwond’ opgelopen.

De aanval vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag, toen Baudet in Groningen was voor een campagnebijeenkomst. Volgens de politicus werd hij aangevallen door twee mannen die hem uitscholden en hem vervolgens mishandelden. Baudet heeft aangifte gedaan bij de politie.

Het incident heeft veel ophef veroorzaakt in Nederland. Politici van verschillende partijen hebben hun afschuw uitgesproken over de mishandeling en hebben Baudet hun steun betuigd. Ook FVD-kopstuk Theo Hiddema heeft gereageerd op de aanval: “Het is onacceptabel dat iemand wordt mishandeld omdat hij een andere politieke mening heeft.”

De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling. Er zijn nog geen verdachten gearresteerd, maar de politie hoopt dat de daders snel worden gevonden.

Het incident toont aan hoe gespannen de politieke situatie in Nederland is. Het is belangrijk dat iedereen respect heeft voor andere politieke meningen en dat er geen geweld wordt gebruikt om iemands mening te verdedigen.