Freek Vonk waarschuwt voor ontsnapte giftige slang in Tilburg

Freek Vonk waarschuwt voor ontsnapte giftige slang in Tilburg

Freek Vonk, bekend van zijn tv-programma’s over wilde dieren, waarschuwt voor een giftige slang die ontsnapt is in Tilburg. De slang, een kleine gifslang genaamd de Afrikaanse bergadder, is ontsnapt uit een privécollectie.

Volgens Vonk is de slang niet gevaarlijk voor mensen, maar kan het wel een bedreiging vormen voor kleine dieren. “Het is een klein dier dat zich makkelijk kan verstoppen. Als het eenmaal in het wild is, kan het zich voortplanten en andere dieren bedreigen”, zegt hij.

De Afrikaanse bergadder is een giftige slang die oorspronkelijk voorkomt in Afrika. Het is een kleine slang met een maximale lengte van ongeveer 25 centimeter. De slang heeft een donkerbruine kleur met gele vlekken en strepen.

Freek Vonk raadt iedereen aan om voorzichtig te zijn als ze in de buurt van Tilburg zijn. “Als je de slang ziet, bel dan direct de politie of de dierenbescherming. Ze weten hoe ze de slang veilig kunnen vangen”, zegt hij.

Het is belangrijk dat mensen alert blijven als ze in de buurt van Tilburg zijn. Als je de slang ziet, bel dan direct de politie of de dierenbescherming. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de slang veilig wordt gevangen en dat andere dieren niet in gevaar worden gebracht.