Freek Vonk maakt documentaireserie over zijn jeugd: ‘Verras de kijker met een inkijk in het leven van iemand die anders is’

Freek Vonk is een bekende Nederlandse biologie- en natuurwetenschapper. Hij heeft een grote passie voor het onderzoeken van de natuur en het delen van zijn kennis met anderen. Nu gaat hij een stap verder en maakt hij een documentaireserie over zijn jeugd.

In de documentaireserie ‘Verras de kijker met een inkijk in het leven van iemand die anders is’ wil Freek Vonk de kijkers laten zien hoe het is om op te groeien met een beperking. Freek Vonk heeft namelijk als kind een ernstige vorm van dyslexie gehad.

In de serie zal Freek Vonk de kijkers meenemen naar zijn jeugd, waarin hij veel moeite had om te leren lezen en schrijven. Ook zal hij laten zien hoe hij met deze beperking omging en hoe hij ermee omging om toch zijn dromen na te jagen.

Freek Vonk hoopt dat de serie mensen met een beperking kan inspireren om hun dromen te volgen. Hij wil laten zien dat je met hard werken en doorzettingsvermogen je doelen kunt bereiken, ook als je een beperking hebt.

Freek Vonk is er van overtuigd dat de serie veel mensen zal aanspreken. Hij hoopt dat mensen die met een beperking opgroeien, zichzelf in hem herkennen en dat de serie hen kan helpen om hun dromen waar te maken.