Fredrik van Bronckhorst krijgt geen trainerfunctie bij Besiktas

Fredrik van Bronckhorst heeft de afgelopen weken veel aandacht gekregen vanwege zijn mogelijke overstap naar Besiktas als trainer. Maar de voormalig Feyenoord-speler heeft nu bekendgemaakt dat hij de functie niet zal aannemen.

Van Bronckhorst had de afgelopen weken gesprekken met Besiktas, maar hij heeft besloten dat hij niet de juiste persoon is om de club te leiden. “Ik heb veel respect voor Besiktas en hun geschiedenis, maar ik heb besloten dat ik niet de juiste persoon ben om deze taak op me te nemen”, zei hij in een verklaring.

Van Bronckhorst heeft aangegeven dat hij liever bij Feyenoord blijft om te werken aan zijn carrière als trainer. Hij heeft ook aangegeven dat hij geïnteresseerd is in andere functies binnen de voetbalwereld, maar dat hij voorlopig bij Feyenoord blijft.

Hoewel Van Bronckhorst geen trainer bij Besiktas wordt, is hij nog steeds een van de meest populaire voetballers in Turkije. Hij speelde voor Galatasaray tussen 2003 en 2007 en won twee Turkse titels met de club. Hij is ook een van de meest succesvolle Nederlandse spelers ooit, met twee Champions League-titels en een Eredivisie-titel op zijn naam.

Hoewel Van Bronckhorst geen trainer bij Besiktas wordt, is het duidelijk dat hij een grote invloed heeft op het Turkse voetbal. Hij is een voorbeeld voor veel jonge spelers en zijn verhaal is een inspiratie voor velen.