Freddie Mercury's Piano en Tekst van Bohemian Rhapsody Geveild voor Miljoenen

Freddie Mercury’s Piano en Tekst van Bohemian Rhapsody Geveild voor Miljoenen

Freddie Mercury’s piano en tekst van de beroemde hit Bohemian Rhapsody is onlangs geveild voor miljoenen. De veiling vond plaats in het beroemde Julien’s Auctions in Beverly Hills, Californië.

De piano waarop Freddie Mercury de klassieke hit schreef, is een Yamaha U3-serie uit 1974. De piano is gesigneerd door de Queen-frontman en was een van de meest gewilde items bij de veiling. Uiteindelijk werd de piano verkocht voor een bedrag van meer dan twee miljoen dollar.

Daarnaast werd ook het originele handschrift van Freddie Mercury’s tekst voor Bohemian Rhapsody geveild. Het handschrift werd verkocht voor een bedrag van meer dan een miljoen dollar. De tekst is geschreven op een vel papier dat is gedateerd op 31 juli 1975.

De veiling was een grote hit onder fans van Freddie Mercury en Queen-liefhebbers over de hele wereld. Het was een kans om een stukje historie in handen te krijgen dat direct verbonden is met één van de meest iconische songs uit de muziekgeschiedenis.

Het geld dat met de veiling is opgehaald, zal worden gebruikt om het werk van The Mercury Phoenix Trust te steunen. Deze organisatie werd opgericht door Brian May, Roger Taylor en John Deacon na het overlijden van Freddie Mercury in 1991. Het doel van de organisatie is om HIV/AIDS-onderzoek te steunen en mensen met HIV/AIDS te helpen.

Met de veiling van Freddie Mercury’s piano en tekst van Bohemian Rhapsody is er een grote som geld opgehaald voor een goed doel. Dit toont aan hoe krachtig muziek kan zijn om mensen bij elkaar te brengen en goede doelen te steunen.