Franse politie arresteert contactpersoon van aanslagpleger Brussel

Franse politie arresteert contactpersoon van aanslagpleger Brussel

De Franse politie heeft een contactpersoon van de aanslagpleger van de aanslagen in Brussel gearresteerd. De arrestatie vond plaats in de stad Lille, waar de verdachte woont.

De arrestatie is het resultaat van een onderzoek naar de aanslagen in Brussel in maart 2016. Bij de aanslagen kwamen 32 mensen om het leven en raakten er meer dan 300 gewond. De verdachte is een contactpersoon van de aanslagpleger, die zelf bij de aanslagen om het leven kwam.

Volgens de Franse autoriteiten is de verdachte een belangrijke schakel in het onderzoek naar de aanslagen. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het voorbereiden van de aanslagen en het verstrekken van informatie aan de aanslagpleger.

De verdachte is een man van Belgische nationaliteit die al lange tijd in Frankrijk woont. Hij is gearresteerd op verdenking van terrorisme en wordt momenteel vastgehouden voor verhoor. De Franse autoriteiten hebben nog geen verdere informatie vrijgegeven over de arrestatie.

De arrestatie is een belangrijke stap in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel. Het is een teken dat de autoriteiten hun best doen om de daders op te sporen en te vervolgen. Het onderzoek is nog steeds gaande en er wordt verwacht dat er meer arrestaties zullen volgen.