Frankrijk sluit laatste twee steenkoolcentrales in 2027

Frankrijk heeft aangekondigd dat het de laatste twee steenkoolcentrales in het land in 2027 zal sluiten. Het is een belangrijke stap in de richting van een duurzame toekomst voor Frankrijk.

De Franse president Emmanuel Macron heeft deze beslissing aangekondigd tijdens een toespraak in Parijs. Hij zei dat de sluiting van de twee steenkoolcentrales een belangrijke stap is om de klimaatverandering tegen te gaan.

De twee centrales, die beide in het noorden van het land zijn gelegen, zullen worden gesloten als onderdeel van een plan om Frankrijk te helpen bij het halveren van zijn uitstoot van broeikasgassen tegen 2030.

De sluiting van de twee centrales zal een enorme verandering betekenen voor de Franse energievoorziening. De twee centrales produceerden samen ongeveer 5 procent van de totale elektriciteitsproductie van het land.

Frankrijk zal nu moeten investeren in alternatieve energiebronnen zoals wind- en zonne-energie om de productie van elektriciteit op peil te houden. Dit zal ook helpen bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

De sluiting van de centrales is ook goed nieuws voor de lokale bevolking, omdat het de luchtkwaliteit in de regio’s zal verbeteren.

Het is duidelijk dat Frankrijk een leidende rol speelt bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van duurzame energiebronnen. De sluiting van de twee steenkoolcentrales is een grote stap in de goede richting en zal helpen bij het bereiken van de klimaatdoelstellingen van Frankrijk.