Frankrijk ontwikkelt plan voor onbeperkt reizen met openbaar vervoer naar Duits voorbeeld

Frankrijk heeft een ambitieus plan ontwikkeld om onbeperkt reizen met openbaar vervoer mogelijk te maken. Het plan is geïnspireerd door het Duitse model, waar reizigers onbeperkt kunnen reizen met het openbaar vervoer voor een vast bedrag per maand.

Het Franse plan, genaamd “Un Pass” zou de reizigers in staat stellen om onbeperkt te reizen met het openbaar vervoer in heel Frankrijk. Het plan zou ook de prijs van het openbaar vervoer verlagen, waardoor het voor meer mensen toegankelijk wordt.

De Franse regering hoopt dat het plan zal helpen om de luchtvervuiling te verminderen en de verkeersdrukte in de steden te verminderen. Het plan zou ook de mobiliteit van mensen verbeteren, waardoor ze meer kansen krijgen om te werken, te studeren en te reizen.

Het plan is momenteel nog in ontwikkeling en er is nog geen definitieve datum voor de lancering ervan. De regering hoopt dat het plan binnen een jaar operationeel zal zijn.

Het Franse plan is geïnspireerd door het Duitse model, waar reizigers onbeperkt kunnen reizen met het openbaar vervoer voor een vast bedrag per maand. Het Duitse model is al jarenlang succesvol en heeft geleid tot een toename van het aantal reizigers met het openbaar vervoer.

Het Franse plan is een ambitieus project dat de mobiliteit van mensen zal verbeteren en de luchtvervuiling en de verkeersdrukte in de steden zal verminderen. Als het plan succesvol is, kan het een grote invloed hebben op de manier waarop mensen reizen in Frankrijk.