Frank de Boer wordt eerst trainer van Ajax en krijgt daarna technische functie

Frank de Boer wordt eerst trainer van Ajax en krijgt daarna technische functie

Frank de Boer is een Nederlandse voetballegende die in de afgelopen jaren een grote invloed heeft gehad op het Nederlandse voetbal. Na een lange carrière als speler en trainer, heeft De Boer nu besloten om terug te keren naar zijn oude club, Ajax. Hij zal eerst als trainer aan de slag gaan, maar daarna zal hij een technische functie bij de club vervullen.

De Boer begon zijn carrière als speler bij Ajax in 1988 en speelde daar tot 1998. In die tijd won hij vier Eredivisie-titels, twee KNVB-bekerwinst en een UEFA Cup. Na zijn tijd bij Ajax speelde hij nog voor onder andere FC Barcelona, Galatasaray en Rangers.

In 2005 begon De Boer aan zijn carrière als trainer. Hij begon bij Ajax en leidde de club naar drie opeenvolgende Eredivisie-titels. Daarnaast won hij ook twee KNVB-bekers en twee Johan Cruijff Schaal-titels. In 2016 vertrok hij bij Ajax om trainer te worden bij Inter Milan, maar na een korte periode werd hij alweer ontslagen.

Na zijn tijd bij Inter Milan was De Boer kort trainer bij Crystal Palace, maar werd daarna weer ontslagen. Nu is hij dus terug bij Ajax, waar hij eerst als trainer aan de slag gaat. Daarna zal hij een technische functie vervullen, waarbij hij verantwoordelijk zal zijn voor het ontwikkelen van jeugdspelers en het opleiden van trainers.

Met de terugkeer van Frank de Boer naar Ajax is er veel enthousiasme bij de fans. Ze hopen dat hij de club weer naar de top kan brengen en dat hij zijn ervaring en kennis kan gebruiken om de jeugdspelers op te leiden en de trainers te ontwikkelen. Al met al is het een mooi moment voor De Boer om terug te keren naar Ajax en de club verder te helpen.