Frank de Boer ontslagen als trainer bij Abu Dhabi na enkele maanden

Frank de Boer is onlangs ontslagen als trainer bij Abu Dhabi na slechts enkele maanden. De voormalig Nederlandse international was sinds juni 2019 aangesteld als hoofdtrainer van Al-Shaab, maar heeft nu zijn positie verloren.

De Boer had een moeilijke start in Abu Dhabi. Al-Shaab verloor hun eerste vier wedstrijden onder zijn leiding, waardoor hij al snel onder druk kwam te staan. Hoewel de ploeg daarna enkele overwinningen boekte, was het niet genoeg om De Boer in zijn positie te houden.

De Boer is niet de eerste Nederlandse trainer die een korte carrière heeft gehad in het buitenland. Ook Ronald Koeman, Dick Advocaat en Guus Hiddink hebben allemaal korte periodes buiten Nederland gewerkt.

Hoewel De Boer teleurgesteld is over zijn ontslag, blijft hij optimistisch over zijn toekomst. Hij heeft al aangegeven dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging en dat hij ervan overtuigd is dat hij de juiste club zal vinden.

Het is jammer dat De Boer zo kort in Abu Dhabi heeft gewerkt, maar het is begrijpelijk dat de club niet tevreden was met de resultaten. Nu zal hij op zoek gaan naar een nieuwe club waar hij zijn kennis en ervaring kan gebruiken om succes te boeken.