Francesco Camarda (15) van AC Milan maakt historie als jongste ooit in Serie A te debuten

Francesco Camarda (15) van AC Milan maakt historie als jongste ooit in Serie A te debuten

AC Milan heeft een nieuwe ster in de gelederen: Francesco Camarda. De 15-jarige middenvelder maakte afgelopen weekend historie door als jongste ooit in de Serie A te debuten.

Camarda, die in juli van dit jaar zijn debuut maakte in de Milanees jeugdteam, werd opgeroepen voor de wedstrijd tegen Hellas Verona. Hij verving de geblesseerde Ismaƫl Bennacer in de 79e minuut en maakte daarmee zijn debuut in de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie.

Het is een grote prestatie voor de jonge Camarda, die als eerste speler ooit onder de 16 jaar in de Serie A speelt. Hij is ook de jongste speler ooit die voor AC Milan speelt.

De jonge middenvelder is een veelbelovend talent. Hij werd opgeleid in de jeugdopleiding van AC Milan en is al een aantal jaar actief in het Milanees jeugdteam. Hij is ook een van de meest getalenteerde spelers van zijn leeftijdsgroep en wordt gezien als een belangrijke toekomstige speler van AC Milan.

Camarda’s debuut is een grote stap voorwaarts voor AC Milan, dat steeds meer jonge talenten aan het team toevoegt. Het is ook een grote prestatie voor Camarda, die nu deel uitmaakt van de geschiedenis van de Serie A.