FNV waarschuwt voor ‘onveilige, giftige werksfeer’ bij ministerie VWS

De FNV heeft de afgelopen dagen waarschuwingen uitgesproken over de ‘onveilige, giftige werksfeer’ bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Volgens de vakbond is er sprake van een ‘intimiderende en onveilige werksfeer’, waardoor werknemers zich onveilig voelen.

De FNV heeft aangegeven dat er een aantal klachten zijn geregistreerd over de werksfeer bij het ministerie. De klachten gaan onder andere over intimidatie, ondermijning en ongewenst gedrag. Volgens de FNV is er sprake van een ‘onveilige en giftige werksfeer’, waardoor werknemers zich onveilig voelen.

De FNV heeft aangegeven dat er maatregelen genomen moeten worden om de situatie te verbeteren. Volgens de vakbond moet er een duidelijk beleid worden vastgesteld, waarin duidelijk wordt aangegeven wat wel en niet is toegestaan. Daarnaast moet er een klachtenprocedure worden ingesteld, waarmee werknemers hun klachten kunnen melden.

Het ministerie heeft aangegeven dat er maatregelen worden genomen om de situatie te verbeteren. Er is een extern onderzoek ingesteld om de situatie te onderzoeken en er wordt gewerkt aan een beleid om de werksfeer te verbeteren. Daarnaast wordt er gewerkt aan een klachtenprocedure, waarmee werknemers hun klachten kunnen melden.

De FNV heeft aangegeven dat het belangrijk is dat er snel maatregelen worden genomen om de situatie te verbeteren. Ze benadrukken dat het belangrijk is dat er een veilige en gezonde werksfeer wordt gecreƫerd, waarin werknemers zich veilig voelen.