Finland stelt Rusland verantwoordelijk voor het helpen van asielzoekers bij het oversteken van de grens

Finland stelt Rusland verantwoordelijk voor het helpen van asielzoekers bij het oversteken van de grens

Finland heeft Rusland verantwoordelijk gesteld voor het helpen van asielzoekers bij het oversteken van de grens. De Finse minister van Buitenlandse Zaken, Pekka Haavisto, heeft dit bevestigd.

Volgens Haavisto heeft Rusland de verplichting om asielzoekers te helpen die de grens met Finland willen oversteken. Hij voegde eraan toe dat Rusland de verplichting heeft om asielzoekers te helpen bij het oversteken van de grens, zelfs als ze geen visum hebben.

Finland heeft eerder aangegeven dat het land geen asielzoekers wil toelaten die de grens met Rusland oversteken. Dit is echter niet in lijn met de internationale verplichtingen van Finland om asielzoekers te helpen.

De Finse minister van Buitenlandse Zaken heeft ook bevestigd dat Finland bereid is om samen te werken met Rusland om asielzoekers te helpen bij het oversteken van de grens. Hij voegde eraan toe dat Finland en Rusland samen moeten werken om ervoor te zorgen dat asielzoekers veilig en legaal de grens kunnen oversteken.

Het is belangrijk dat Finland en Rusland samenwerken om asielzoekers te helpen bij het oversteken van de grens. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat asielzoekers hun recht op een veilige toevlucht krijgen.