FIFA-voorzitter Infantino veroordeelt kus van Rubiales: 'Had nooit mogen gebeuren'

FIFA-voorzitter Infantino veroordeelt kus van Rubiales: ‘Had nooit mogen gebeuren’

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft de kus die de Spaanse voetbalbondsvoorzitter Luis Rubiales op de wang van de nieuwe bondscoach Robert Moreno gaf, veroordeeld. “Het had nooit mogen gebeuren”, zei Infantino.

De kus vond plaats tijdens een persconferentie waar Rubiales de benoeming van Moreno als bondscoach bekendmaakte. De kus werd door veel mensen als ongepast beschouwd, omdat Rubiales getrouwd is en Moreno een vrijgezel is.

Infantino zei dat hij het incident had gezien en dat hij het niet goedkeurde. “Het had nooit mogen gebeuren”, zei hij. “Het is belangrijk dat we respectvol met elkaar omgaan, vooral als het gaat om de relatie tussen leiders en hun medewerkers.”

De Spaanse voetbalbond heeft ook verklaard dat het incident “onacceptabel” was. Moreno heeft zijn excuses aangeboden voor het incident en heeft verklaard dat hij geen kwaad bedoelde.

Hoewel de meeste mensen het incident als ongepast beschouwen, zijn er ook mensen die vinden dat het veel te veel aandacht krijgt. Sommigen zeggen dat er veel belangrijkere zaken zijn waarover we ons druk moeten maken.

Hoe dan ook, Infantino heeft duidelijk gemaakt dat dit soort gedrag niet wordt getolereerd. Hij heeft benadrukt dat respect en waardigheid altijd moeten worden nageleefd, vooral in de voetbalwereld.