FIFA onderzoekt of bondscoach Zambia tegen Costa Rica op het WK aan de borst van speelster zat

De wereldvoetbalbond FIFA heeft een onderzoek gestart naar een incident tijdens de wedstrijd tussen Zambia en Costa Rica op het WK. Tijdens de wedstrijd zat bondscoach Wedson Nyirenda van Zambia aan de borst van een van de speelsters.

Het incident werd gefilmd door een toeschouwer en vervolgens op sociale media gedeeld. De video toont hoe Nyirenda aan de borst van de speelster zit, terwijl hij haar omhelst.

De FIFA heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat het incident onderzocht wordt. Ze zeggen dat ze de situatie serieus nemen en dat ze ervoor zullen zorgen dat er geen discriminatie of seksuele intimidatie plaatsvindt.

De Zambiaanse voetbalbond heeft ook een verklaring uitgegeven waarin staat dat Nyirenda alleen maar probeerde de speelster te motiveren en te steunen. Ze zeggen dat er geen seksuele intentie aanwezig was.

Het is nog onduidelijk wat de uitkomst van het onderzoek zal zijn, maar het is duidelijk dat de FIFA het incident serieus neemt. Het is belangrijk dat er geen discriminatie of seksuele intimidatie plaatsvindt in het voetbal, omdat dit een negatieve invloed kan hebben op de spelers en de sport in het algemeen.